Fish and chips

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Fish and chips by Shutterstock Shutterstock

Specijalitet koji je neizostavan na engleskim ulicama možete pripremiti i kod kuće, a mi ćemo vam reći kako. Odaberite filete oslića ili bakalara, pripremite pivsko tijesto, ispržite i poslužite uz par kriški limuna i omiljeni umak. 


Sastojci

Broj porcija
4

Fish

680 g fileta bijele ribe (oslić ili bakalar)
240 gbrašna
1 žličicasoli
500 mlsvijetlog piva
kukuruzni škrob ( za paniranje)
1 žlicapraška za pecivo
¼ žličicecrvene paprike
suncokretovo ulje (za prženje)

Chips

4krumpira
suncokretovo ulje (za prženje)
sol, po ukusu
kriške limuna (serviranje)

Priprema

Fish

1 Pomiješajte

U zdjeli srednje veličine pjenjačom pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Ulijte pivo i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, bez grudica. Stavite u hladnjak na 15 minuta.


2 Zagrijte ulje

U veću tavu ili lonac stavite ulje i pričekajte da se zagrije.


3 Pržite

Filete ribe uvaljajte u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i pržite u dubokom ulju. Pržite dok riba ne dobije zlatno smeđu, hrskavu koricu. 

Chips

4 Pripremite krumpire

Krumpire ogulite i narežite na štapiće centimetar debljine. 


5 Pržite

U većoj tavi ili loncu zagrijte ulje do temperature od 160 stupnjeva. Pripremljene krumpire oprezno ubacite u vruće ulje i pržite 3 minute. Izvadite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.


Pojačajte vatru i pričekajte da temperatura ulja postigne 190 stupnjeva. Krumpiriće opet ubacite i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite na papirnate ručnike i posolite. 


6 Poslužite

Ribu poslužite s krumpirićima uz kriške limuna i umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.