U zdjeli srednje veličine pjenjačom pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Ulijte pivo i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, bez grudica. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
U veću tavu ili lonac stavite ulje i pričekajte da se zagrije.
Filete ribe uvaljajte u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i pržite u dubokom ulju. Pržite dok riba ne dobije zlatno smeđu, hrskavu koricu.
Krumpire ogulite i narežite na štapiće centimetar debljine.
U većoj tavi ili loncu zagrijte ulje do temperature od 160 stupnjeva. Pripremljene krumpire oprezno ubacite u vruće ulje i pržite 3 minute. Izvadite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.
Pojačajte vatru i pričekajte da temperatura ulja postigne 190 stupnjeva. Krumpiriće opet ubacite i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite na papirnate ručnike i posolite.
Ribu poslužite s krumpirićima uz kriške limuna i umak po želji.